Att vara volontär är att ge något tillbaka till samhället, du kan känna att du tar ditt ansvar.

Oguzhan Erims

Oguzhan Erims volontäruppdrag är som assisterande pingistränare för handikappade barn och ungdomar. Han åker till träningarna varje tisdag och stortrivs. Om han flyttar hem till Turkiet skulle han vilja skapa en Volontärbyrå där.

– Jag tycker att en webbplats som Volontärbyråns är jättebra. Om jag flyttar tillbaka till Turkiet önskar jag att jag kunde starta en likadan. Jag kopplar Volontärbyråns idé till en kurs i entreprenörsskap. Entreprenörer ska ju matcha kundernas behov, och det är ju det som Volontärbyrån gör. Det gillar jag. Föreningarna har behov av volontärer, och vi som vill  vara volontärer har behov av uppdrag.

Student på dagarna - volontär på fritiden

Oguzhan Erim kom till Sverige från Istanbul 2006 för att plugga på KTH, Tekniska högskolan i Stockholm.Han blev snart aktiv i Turkiska student- och akademikerföreningen, och var också arvoderad ordförande ett år för Internationella studentservicen vid Tekniska Högskolans Studentkår. Men han kände att han skulle vilja göra något mer på fritiden, gärna en insats för hemlösa eller barn. En kompis tipsade honom om Volontärbyråns webbplats, och där hittade Oguzhan IFAH (Idrottsföreningen För Alla Handikappade) som sökte en assisterande pingistränare.

Pingis varje tisdagskväll

Oguzhan Erim hade spelat en hel del pingis när han gick i skolan i Turkiet, och anmälde sig som intresserad. Han fick uppdraget, och nu har han i över ett års tid, varje tisdagskväll, åkt tvärs genom Stockholm från KTH till Skärholmens idrottshall och pingisträningen. Både tjejer och killar mellan 8 och 25 år med olika typer av handikapp deltar.
– Jag hade ingen erfarenhet av handikapp när jag började, men det har gått bara bra, säger Oguzhan. För mig är det inte så viktigt att veta vilken typ av handikapp dom har, jag vill prata med dom utan att fundera på olika syndrom. IFAH:s verksamhet är så viktig, handikappade ska absolut ha samma rätt till sportaktiviteter som alla andra.Önskar jag kunde starta en likadan i Turkiet.

Mitt bästa råd till en blivande volontär

Det finns något som passar för alla, välj något som passar dina kunskaper och intressen. Att vara volontär är att ge något tillbaka till samhället, du kan känna att du tar ditt ansvar.

Oguzhan Erim intervjuad av Ingrid Jacobsson
 

Sök ett uppdrag inom Sport och hobby >

 

Skicka in din berättelse
Volontärbyrån söker efter fler volontärers berättelser och erfarenheter
.