Stockholm: Bli en av djurens hjältar! Chaufförer till djurambulansen sökes!

Organisation: 
  • Svenska Djurambulansen
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Djur
Hälsa
Kris- och samhällsberedskap

Svenska Djurambulansen är en förening som brinner för att hjälpa djur och djurägare i nöd. Våra djurambulanser går dygnet runt, året om. Svenska Djurambulansen drivs med hjälp av alla våra fantastiska chaufförsvolontärer! Att vara volontär hos oss är ideellt och således helt oavlönat och fungerar på sådant vis att man har jour ett bestämt antal dagar per månad, antingen helger, eller vardagar. Vanligast är att man har två dygn i sträck en gång i månaden. När man har jouren har man en larmtelefon och djurambulansen med sig hemma hos sig själv om/när man inte har larm. Svenska Djurambulansen kör i hela Stockholms län.

För att vara chaufförsvolontär i Svenska Djurambulansen krävs:
• God erfarenhet av djur
• Mycket god social kompetens
• B-körkort och god lokalkännedom
​• Mycket bra körförmåga (stor bil)
• God fysik (tunga lyft)
• Stresstålig och klarar av att ta beslut i pressade situationer.

Utbildning inom djurvård är meriterande, dock ges de utbildningar som krävs (ex. Akutdjursjukvård och vilthantering) för att bli chaufför av Svenska Djurambulansen.

Nyfiken på oss? Kolla in vår facebook: http://www.facebook.com/svenskadjurambulansen och https://www.youtube.com/channel/UCBwnVIS1IMX1i929C_3Devw​

Välkommen med din ansökan!

Rekrytering av chaufförsvolontärer sker löpande, när du skickat in din ansökan får du mer information.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget som chaufför är i Stockholm. Du har minst 2 dygn i månaden i jour (två st 24 h pass eller ett 48 h pass). Jourpassen börjar och slutar kl 19. Det är viktigt att du har tillgång till parkering, då du utgår hemifrån under ditt jourpass.
Specifika önskemål eller information: 
Vi tror att du som person är lojal, empatisk och har en fingertoppskänsla för människor och djur i kris. Du kommer ingå i ett större team av chaufförsvolontärer som ses tillsammans en gång i månaden då rutiner, nyheter och annat smått och gott tas upp. Rekrytering av chaufförsvolontärer sker löpande, när du skickat in din ansökan får du mer information.
Minimiåtagande: 
Som chaufför i Svenska Djurambulansen ser vi att du är beredd på att lägga minst två dygn i månaden i jour. Du kommer ha ett fast pass som återkommer var fjärde vecka. Utöver jouren ses alla chaufförsvolontärer en gång i månaden, kvällstid i ungefär 2h. Vi har även pizzakvällar, utbildningar och annat roligt för att skapa en god föreningskultur.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.