Sök volontärer

Volontärbyrån gör det enklare för organisationer att hitta frivilliga. Vi förmedlar volontäruppdrag från ideella organisationer i hela Sverige och utbildar i frågor om ideellt engagemang.

Registrera ett volontäruppdrag >   

Skapa nytt konto >

Så här funkar Volontärbyrån för ideella organisationer

  1. Du registrerar din organisation och en kontaktperson. När Volontärbyrån godkänt din registrering får du ett mejl med en aktiveringslänk till ditt konto.
  2. Nu kan du logga in och registrera ett volontäruppdrag där ni beskriver vad ni behöver hjälp med.
  3. Volontärbyrån läser igenom det ni registrerat så att det uppfyller Volontärbyråns riktlinjer. Volontärbyrån publicerar godkända uppdrag varje vardag och inom max 48 timmar, men oftast samma dag.
  4. När uppdraget är publicerat kan den som är intresserad skicka en intresseanmälan som går direkt till den kontaktperson som ni har registrerat.
  5. Ni tar kontakt med volontären, och ansvarar själva för vilka volontärer ni tar emot. Det är dock viktigt att alla intresserade får ett svar, även om det inte är möjligt för er att ta emot alla som söker.

Ladda ner en pdf här om vad vi erbjuder ideella föreningar. 

Behöver du hjälp med att registrera ett uppdrag?

Vardagar kan ideella organisationer kontakta oss för att få råd och tips. Det kan handla om att få hjälp med registreringen av ditt volontäruppdrag, tips om hur du kan formulera dig eller andra frågor om ideellt engagemang. Du når oss på telefonnummer 0771 24 14 00 eller info@volontarbyran.org.

Vill du få tips och nyheter om att engagera fler i organisationen? 

​Missa inga viktiga nyheter från Volontärbyrån. Prenumerera på något av våra nyhetsbrev. Nyhetsbreven skickas via e-post och är gratis. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Volontärbyråns nationella nyhetsbrev 

​Volontärbyråns nyhetsbrev Stockholm

Volontärbyråns nyhetsbrev Uppsala 

Nyheter & tips

Av 118 nomineringar från organisationer över hela landet har vi nu korat tio finalister till Årets volontär 2018. Här presenterar vi dem.
Bild med volontärer på scen från Kulturernas Karneval 2017_ Fotograf Sandra Eriksson
Via Volontärbyrån kan föreningar annonsera efter volontärer även på engelska. Syftet är att föreningar på så sätt ska kunna nå fler volontärer, och även engagera nya målgrupper.
Namninsamling Volontärer från Amnesty
Här kommer tre tips på hur du kan göra för att skapa en förening där människor trivs.
http://tinyurl.se/aretsvolontar
"Jag vill hjälpa andra precis som personer hjälpte mig när jag kom till Sverige"

Frågor och svar

Vad är en volontär?

En volontär är en person som frivilligt utifrån sin egen lust och vilja engagerar sig ideellt utan att få betalt. I begreppet volontär inkluderar vi även andra vanliga definitioner som till exempel ideell, frivillig, ideell medarbetare, funktionär, förtroendevald och aktiva medlemmar.

Vad är en volontärsamordnare?

Volontärsamordnaren i organisationen är den som rekryterar, leder och motiverar de frivilliga i verksamheten. Dessa uppgifter kan ligga på en person eller delas upp på flera. Andra vanliga benämningar är frivilligledare, kontaktperson och projektledare.

Kostar det något för ideella organisationer att använda Volontärbyrån?

Nej, det är kostnadsfritt för ideella organisationer att annonsera på Volontärbyrån. Det kostar heller inget för volontärer att anmäla sitt intresse för era uppdrag. När det gäller våra utbildningar är vissa kostnadsfria och andra har en deltagaravgift.

Hur finansieras Volontärbyrån?

Volontärbyrån finansieras genom olika former av samarbeten och bidrag från kommuner, företag, organisationer och stiftelser.