Bild på laptop

Hur kan ni hjälpa människor att känna sig motiverade i sina ideella uppdrag? Hur kan ni engagera fler ideella? Ta del av Volontärbyråns nya webbkurser - klicka, läs och lär dig något nytt, på ett enkelt och roligt sätt!

I Volontärbyråns webbkurser får du användbara tips och råd om att ta hand om och samordna volontärer. Kurserna bygger på våra utbildningar och material och är upplagda så att du antingen kan klicka igenom dem själv eller tillsammans med andra i föreningen. 

Motivationens fyra M

I den här webbkursen lär du dig mer om hur du kan motivera ideellt engagerade i din organisation. Webbkursen utgår från modellen "Motivationens fyra M” och går igenom hur du kan jobba för att fler ska känna sig motiverade i din organisation. 

Gå kursen - klicka här

Engagera fler

I den här webbkursen går vi igenom vilka frågor volontärer ställer sig inför att de börjar engagera sig som du behöver kunna ge svar på och hur du kan arbeta med med att tydligt beskriva syfte och mål med engagemanget. Du får konkreta tips om hur du kan engagera fler i din organisation.

Gå kursen - klicka här

 

Webbkurserna är en ny satsning från Volontärbyrån med målet att göra vår kunskap tillgänglig för fler. ​

Webbkurserna har tagits fram med stöd av Petrus och Augusta Hedlunds Stiftelse. ​

Tillgänglighet
Har alla samma möjligheter att engagera sig ideellt? Eller finns det saker i er verksamhet som hindrar vissa från att engagera sig?
Bild på volontärer
Undervisar du i samhällskunskap på gymnasiet om demokrati och demokratins utveckling? Eller om gruppers och individers identitet, relationer och sociala livsvillkor?
Kulturernas Karneval 2017, fotograf Sandra Eriksson
Via Volontärbyrån kan föreningar annonsera efter volontärer även på engelska. Syftet är att föreningar på så sätt ska kunna nå fler volontärer, och även engagera nya målgrupper.