Verksamhetsledare till Läxhjälp i Bergsjön - RKUF Göteborg

Organisation: 
  • Röda Korsets Ungdomsförbund, Göteborg
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Integration och asylsökande

Vill du vara med och göra skillnad? Är du en organiserad människa som vill använda dina ledaregenskaper för att göra Göteborg bättre för alla? Välkommen som verksamhetsledare för Bergsjöns språkcafe och läxhjälp! Att verka som verksamhetsledare innebär att en är kontaktperson och samordnare för en grupp volontärer som två gånger i veckan hjälper till med läxor och språkträning på Bergsjöns bibliotek. Huvuduppgiften är att se till att verksamheten fungerar och utvecklas, vilket till stor del innebär att kontinuerligt introducera nya frivilliga till gruppen för att få en bra balans mellan antalet volontärer och besökare. Utöver det innebär rollen även kontaktansvar med inblandade organisationer, planerings- och budgetansvar. Uppdraget är väldigt spännande och kan ge många nya erfarenheter. Tycker du det är roligt att ta ansvar, organisera samt hjälpa andra att bli bättre på svenska passar rollen dig perfekt.

Du behöver inte ha någon pedagogisk erfarenhet eller dylikt sedan tidigare - en kommer långt med ett gediget intresse för ungdomar!

När och var ska uppdraget genomföras: 
På tisdagar mellan 17.00 – 18.30 har vi läxhjälpsverksamhet på Bergsjöns bibliotek. Som verksamhetsledare förväntas du utöver kontaktuppdraget vara på plats minst två gånger i månaden.
Specifika önskemål eller information: 
Inga särskilda förkunskaper krävs och det går snabbt att komma in i verksamheten.
Minimiåtagande: 
2 tillfällen i månaden skall verksamhetsledaren själv medverka i läxhjälpsverksamheten
Adress: 
Göteborg
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.