Hej främling! och inlöparna söker ledare i Midsommarkransen

Organisation: 
  • Hej främling!
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Integration och asylsökande
Social gemenskap
Sport och hobby

För att integrationen i Sverige ska fungera måste det finnas möjligheter till möten mellan nyanlända och etablerade svenskar. Därför finns Inlöparna – spring för innanförskap. Motion är bra för vår fysiska och psykisk hälsa. Dessutom är tillsammanslöpning roligare än ensamlöpning. Sverige är en löparnation och genom löpningen får nyanlända en aktivitet som de delar med många etablerade svenskar. Och det är enkelt att springa. Allt som behövs är skor och träningsplagg!

Just nu flyttar många nyanlända till Stockholm. Detta är familjer eller ensamstående som äntligen har fått uppehållstillstånd och rätt till SFI, och nu kan börja etablera sig på riktigt i Sverige. Vi vet att Inlöparna är ett fantastiskt bra projekt som fungerar på åtta olika orter i Sverige, och nu söker vi dig som vill vara med och fortsätta driva vår grupp i Midsommarkransen. Ibland gör vi även extra-utflykter, som att åka längdskidor eller klättra. Vi brukar också springa några lopp tillsammans också!

Som volontär kommer uppgifterna att innebära en del planering men framförallt att du dyker upp och springer tillsammans med de som vill en gång i veckan. Planeringen sköter vi tillsammans. Vi söker även dig som vill vara engagerad i en promenadgrupp, med i övrigt samma villkor. Hör gärna av dig, oavsett om du vill vara med två gånger eller en hel termin.

Hoppas att vi hörs!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Måndagar kl. 17.45-19.15. Vi avslutar oftast med att dricka té tillsammans.
Specifika önskemål eller information: 
Ingen särskild erfarenhet krävs, men du får gärna gilla löpning eller promenader och att träffa nya människor.
Minimiåtagande: 
Minst två tillfällen i månaden får du som volontär gärna vara tillgänglig men hör gärna av dig även om du kan mindre än så.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.