Lund

När IM Lund kommunicerar med nyanlända familjer uppkommer ofta missförstånd när vi ska förklara på vilket sätt IM kan stötta familjerna.

Region: 
Lund

Att lära sig tala svenska är nyckeln till framgång säger de flesta nyanlända familjer. De vuxna som kommer till Lund lär sig mycket på SFI men man får inte särskilt mycket träning i att konversera.

Region: 
Lund

Om du är intresserad av att stötta högstadieelever i sitt skolarbete så har IM Lund läxhjälp på två grundskolorskolor i Lund. Alla skolämnen kan förekomma men matematik och svenska är de ämnen som många elever vill ha hjälp med.

Region: 
Lund

I Lund kan du och din familj få kontakt med en nysvensk familj genom Individuell Människohjälp.

Region: 
Lund

I vårt hus bor 27 familjer under tiden som deras sjuka barn får specialistsjukvård på vårt sjukhus här i Lund.

Vi vill erbjuda våra familjer ett hem hemifrån och gör allt vi kan för att de ska trivas och ha de så bra det bara går under sin vistelse här.

Region: 
Lund

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för äldre i Lund som bor ensamma och inte har så mycket kontakt med släkt och vänner. Värdfamiljer bjuder hem de äldre på fika och en liten pratstund.

Organisation: 
Äldrekontakt
Region: 
Lund

Vi söker dig som vill engagera dig som volontär inom SeniorNet och hjälpa äldre med deras datorer, surfplattor, smarta telefoner och vardagliga internettjänster. SeniorNet har internetcafé för äldre på träffpunkt Arkivgatan, Laurentiigatan och Linero i Lund och behöver nu fler handledare!

Organisation: 
SeniorNet Malmö
Region: 
Lund

Vi söker dig som vill engagera dig som volontär inom SeniorNet och hjälpa äldre med deras datorer, surfplattor, smarta telefoner och vardagliga internettjänster. SeniorNet har internetcafé för äldre på träffpunkt Linero i Lund och behöver nu fler handledare!

Organisation: 
SeniorNet Malmö
Region: 
Lund

Vill du vara med och bidra till att alla barn och unga ska ha lika möjligheter till att klara av skolan? Tamam Lund söker nu engagerade personer som vill stötta barn och ungdomar i deras läxläsning!

Organisation: 
Tamam, Lund
Region: 
Lund

Utbytesstudenter i gymnasieåldern (15-18 år) kommer från hela världen till Sverige för att bo i en värdfamilj och läsa på en svensk gymnasieskola en till två terminer.

Region: 
Lund

UNICEF:s frivilliggrupp i Lund söker kontaktpersoner för aktiviteter som bedrivs på ett HVB-hem (hem för vård eller boende).

Organisation: 
UNICEF, Lund
Region: 
Lund

Du är nyckeln till att sprida matsvinnskampen, bli vår nya ambassadör i Lund!

Organisation: 
Food2change
Region: 
Lund

Nu söker Tamam Lund en kassör för verksamhetsåret 2018/2019!

Organisation: 
Tamam
Region: 
Lund

Vi söker nu fler volontärer till Team Aktivitet i Lund. Som volontär i Team Aktivitet är du tillsammans med ett team ansvarig för att leda olika aktiviteter i Lund. Det kan vara allt ifrån att gå på en teaterföreställning, prova på basket eller ha en spelkväll.

Organisation: 
Kompis Sverige
Region: 
Lund

Det är förvånansvärt enkelt att göra något gott och Du saknas i vårt team! Som matförmedlare hjälper du till så att överlämningen av mat - från butik till hjältemedlem går till så smidigt som möjligt. Uppdraget tar ca 90 minuter per tillfälle.

Organisation: 
Food2change
Region: 
Lund

Do you or anyone you know want to get involved in the work for human rights and a more climate-friendly future? Would you like to get exciting insights on how to operate a secondhand shop? Become volunteers at Svalorna Second Hand!

Region: 
Lund

Vill du eller någon du känner engagera sig i arbetet för mänskliga rättigheter och en mer klimatsmart framtid? Vill ni få spännande inblickar i hur det är att driva secondhandbutik? Bli volontärer på Svalorna Second Hand!

Region: 
Lund