Seminarium: Hat hotar engagemanget

Unga är minst lika engagerade som någonsin – 54 procent av de under 25 år jämfört med 53 procent av befolkningen i stort engagerar sig ideellt. Men det finns allvarliga hot mot engagemanget, och ett av dem är hat och hot mot ideella.

Volontärbarometern visar att så många som var femte ung engagerad (20 procent) har erfarenhet av hat och hot, vilket till och med är mer än de över 25, där siffran är 14 procent. Såhär kan vi inte ha det. Ideellt engagemang innebär meningsfullhet, gemenskap och en chans att göra sin röst hörd och bidrar till mer tillit och en starkare demokrati. Därför arrangerar vi detta seminarium för att låta experter och organisationer som jobbar med näthat och hot mot ideella att ge sin bild och sina strategier för att bekämpa detta. I samband med seminariet lanserar vi också vår bok "22 unga röster om ideellt engagemang", där unga engagerade berättar om sitt ideella engagemang.​

 

Minikurs med Make Equal

Vi vill ge dig som arbetar med ideellt engagemang verktyg och råd för att du ska kunna stötta era ideella och ge dem de bästa förutsättningarna för sitt engagemang. Vi kommer att diskutera vilka strukturer vi behöver ha på plats för att stötta och inte ge vika och du kommer att få konkreta tips och verktyg att arbeta vidare med i din organisation. Vi har också bjudit in organisationen Make Equal för att hålla en mini-kurs om näthat.  

Deltar i seminariet gör bland andra: Emelie Weski, vice ordförande LSU, Björn Appelgren, ansvarig projektledare digital kompetens på Internetstiftelsen och Kristina Wicksell, Make Equal.

Tid: 13 september kl. 8.30-10.00, frukost från 8.00
Plats: Sensus Möte, Klara Södra kyrkogata 1, Stockholm
Anmälan: Begränsat antal platser, anmäl dig via länken nedan. Seminariet är kostnadsfritt, men vi tillämpar en no show-avgift på 300 kronor. Om du får förhinder kan en kollega komma i ditt ställe, mejla i sånt fall info@volontarbyran.org.
Seminariet är fulltecknat, men anmäl dig gärna till väntelistan nedan.

Väntelista

Seminariet kommer att filmas och livesändas på vår Facebook-sida: https://www.facebook.com/volontarbyran.org/ 

Seminariet genomförs med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.