Årets volontär 2018

Dags att återigen utse Årets volontär, en utmärkelse för att hylla det ideella engagemanget. Vem vill du ge chans att få stå i strålkastarljuset på Frivilligdagen den 5 december?

Stort tack alla era nomineringar till utmärkelsen Årets volontär! Vi har fått in hela 118 fantastiska nomineringar. Just nu jobbar vi med att ta fram tio finalister till Årets volontär. Finalisterna och deras organisation kommer sedan att uppmärksammas i våra sociala kanaler. Ha tålamod - snart vet vi vilka som gått till final! 

Följ Årets volontär i sociala medier 

Facebook
Instagram

Så här går det till:

Du som representerar en ideell organisation (du kan sitta i styrelsen, vara anställd eller själv ideellt engagerad i organisationen) kan nominera en person som engagerar sig ideellt i din organisation.  Nominera en volontär som förtjänar att uppmärksammas för sitt ideella engagemang. Det kan vara någon som varit engagerad länge, någon som är helt ny i organisationen eller någon som gjort något extraordinärt under året, det väljer du. Nomineringen till Årets volontär stängde den 29 oktober.

Vinnaren utses på Frivilligdagen den 5 december
Den som får utmärkelsen Årets volontär kommer att uppmärksammas på Frivilligdagen under festliga former. Dessutom delar vi ut ett presentkort på fika för 5000 kronor till den organisation personen är engagerad i för att ni ska få chans att fira det ideella engagemanget i er verksamhet.

Volontärbyrån kommer att utse Årets volontär och meddela vinnaren i november. Personen ska kunna komma till Stockholm den 5 december på kvällen, och om det inte är möjligt, någon som kommer i hens ställe. (Volontärbyrån står för eventuella reskostnader.)

Om Årets volontär

Utmärkelsen Årets volontär instiftades av Volontärbyrån 2017, för att uppärksamma och hylla alla miljontals ideellt engagerade människor i Sverige. Förra året blev Mahfozullah ”Maffe” Ganji, styrelseledamot och engagerad i ungdomsorganisationen Tamam Lund blev Årets volontär. Läs mer om Årets volontär och förra årets vinnare här.